1 Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.
2 Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.
4 Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.
Witlof-appelschotel met rauwe ham is een recept van Albert Heijn