Witlof-appelschotel met rauwe ham

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in water met zout op laag vuur in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de appels in vier parten en verwijder de klokhuizen. Voeg na 15 min. aan de aardappelen toe.
  • 2 Snijd de onderkanten van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook het witlof 5 min. Laat uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Stamp de aardappelen en de appels met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout. Schep in de ovenschaal. Wikkel elk half struikje witlof in een plakje ham en leg op de puree. Schud de pot Aardappel Anders krachtig en schenk de inhoud gelijkmatig uit over het witlof. Bestrooi met de geitenkaas.
  • 4 Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Serveer direct.

Witlof-appelschotel met rauwe ham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept