1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 18 min. bruin.
2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 6 min. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de slavinken met de oregano en bak ze in het in de pan achtergebleven spekvet in 15 min. gaar en bruin. Voeg de balsamicoazijn en 50 ml water toe.
3 Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en meng de spekjes erdoor.
4 Leg op elk bord een slavink en schep daar een beetje balsamicojus overheen. Serveer met de sperziebonen en aardappelpartjes.
Italiaanse slavink met sperziebonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam