Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de speklapjes en wrijf ze in met zout, peper en 2 el mosterd. Strooi de bloem in een diep bord en haal de speklapjes door de bloem. Verhit in een braad- of hapjespan ca. 40 gram boter en bak hierin de speklapjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de boter in een wok of koekenpan en fruit de uien goudbruin. Schep de spitskool erbij en laat de kool slinken. Schep de parten appel en 1 el mosterd erbij en laat de appels warm worden. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep het koolmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes erbij.

Speklapjes met mosterd en frisse koolstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige Indische koolstamppot met shiitake
30 min-
Bekijk recept
Koolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige paksoi-koolstamppot
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept