1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Fruit 2/3 van de ui in de olie 3 min. in een braadpan. Schep de champignons erbij en roerbak ze. Strooi de bloem erbij en roer totdat het champignonvocht de bloem heeft opgenomen.
2 Verwarm de melk. Schenk steeds ca. 150 ml melk erbij en roer de saus glad. Breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
3 Fruit in een wok 1/3 van de ui in olie en voeg in delen de spinazie toe. Schep om, zodat de spinazie snel slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
4 Schep in de ovenschaal een derde van de champignonsaus, een laagje lasagnevellen, de helft van de spinazie en een derde van de champignonsaus. Dek weer af met lasagnevellen en eindig met de rest van de spinazie en de champignonsaus. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Lasagne met champignons en spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)