1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de aardappelen rondom in, verpak ze elk in een vierkant stuk aluminiumfolie en leg ze 45 min. op het rooster in de oven.
2 Laat ondertussen de prei in een steelpan al roerend ontdooien. Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en velletjes. Klop de eieren in een kom los met de rozemarijn, peper en zout. Voeg de prei en de zalm toe en schep om. Schep het mengsel in de ovenschaal en druk de paprikaringen erin. Bak in de oven (naast de aardappelen) in 30 min. goudbruin en gaar.
3 Leg de aardappelen op 4 borden, vouw het folie open en kruis ze in. Maak het kruim met een vork wat losser en schep op elke aardappel 1 el zuivelspread bieslook. Serveer met de prei-zalmschotel.
Prei met zalm en aardappel uit de oven is een recept van Albert Heijn