Kook de rijst zo droog mogelijk. Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nassi goreng te bereiden. Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen. Men kan ook koude rijst van de vorige dag gebruiken. (zelfs beter) Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn. Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door. Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden. Werk het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is. Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door. Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en rol deze omelet op. Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes. Garneer de nassi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes.