Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk de melk in een schaal en leg het brood erin. Meng het rundergehakt met het half-om-half gehakt en het ei. Knijp het brood uit en meng het erdoor. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe, en peper en zout naar smaak. Kneed goed door. Draai met natte handen 4 ballen. Verwarm de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer schuimt, de gehaktballen toe en braad ze op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, met de deksel schuin op de pan. Keer ze regelmatig. Schil ondertussen de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder de steelaanzet van de bonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Bak het spek 5 min. in een pan met antiaanbaklaag. Meng door de gare bonen. Schep de aardappelen, de bonen en de gehaktballen op 4 borden en schenk wat van het braadvocht bij de aardappelen.

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept