Spaghettini met boerenkoolpesto

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar ½ kopje kookvocht. Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen.
  • 3 Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree. Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Rasp de kaas en roer de helft door de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover. Besprenkel met de rest van de olie. Lekker met een salade van tastytomtrostomaten en rode ui, besprenkeld met olijfolie.

Spaghettini met boerenkoolpesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hamlapjes met mosterd en boerenkoolpesto van Judith Elders
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpesto
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpesto
Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met boerenkoolpesto
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghettini met garnalen en spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghettini-groenteschotel met mozzarella en garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteaks met spaghettini
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept