1 Snijd het vlees in stukjes van 2 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer bruist, het vlees toe. Bak op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.
2 Snijd ⅘ van de ui in stukken, voeg ze toe aan het vlees en bak nog 5 min. Schenk het bier erbij. Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe deze met de foelie en de laurierblaadjes bij het vlees. Breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Doe een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur.
3 Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2 x 2 cm en voeg ze toe. Laat het geheel nog 1 uur stoven. Kook na 3 ½ uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat met de deksel op de pan nog even staan. Verdeel de rijst over de borden en schep het vlees ernaast.
Runderstoofschotel met kruidnagel en bier is een recept van Albert Heijn