Witte chocoladetaartjes met frambozen

12
30wachten min
Nagerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Steek er rondjes van 8 cm uit. Bekleed holtes van de vorm met een deegrondje.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg in elk holletje een stukje bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is. Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taartjes 20 minuten. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en bak de taartjes nog 8 minuten. Laat de taartjes in de vorm afkoelen.
  • 3 Vul een bak met koud water en ijsblokjes. Verwarm de slagroom. Neem het pannetje van het vuur en laat de stukjes chocolade al roerend in de room smelten. Zet het pannetje in de bak met ijswater en blijf roeren tot het mengsel zalfachtig wordt. Klop het mengsel met de handmixer op de laagste stand tot je een geultje in de room kunt trekken.
  • 4 Verdeel driekwart van de frambozen over de deegbakjes. Schep de chocolademousse erop. Laat alles nog ca. 30 min. opstijven. Garneer de taartjes met de achtergehouden frambozen.

Witte chocoladetaartjes met frambozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte asperges met vinaigrette
25 min Voorgerecht
Bekijk recept