1 Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Wrijf de tilapiafilets in met in totaal 1 tl citroensap en bestrooi ze met zout. Leg de stukken vis ca. 1 uur in de koelkast.
2 Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in stukjes. Klop in een kommetje een dressing van de rest van het citroensap en 5 el olie. Roer de stukjes tomaat, geraspte citroenschil en basilicum door de dressing en breng op smaak met zout en chilipeper.
3 Verhit de barbecue of grillpan voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en leg ze bij bereiding op de barbecue, bij voorkeur tussen een vissenklem.
4 Gril de tilapiafilets in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer de vis halverwege de grilltijd. Leg de tilapiafilets elk op een bord en lepel de dressing erover. Lekker met Provençaalse aardappelsalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Gegrilde tilapia met basilicumdressing is een recept van Albert Heijn