1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de portobellosteeltjes in stukjes. Verhit 3 eetlepels olie en bak de aubergine 5 minuten. Voeg de knoflook en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 minuten garen. Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, de mozzarella en een derde van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout en vul de portobello's. Bestrijk de randen met 1 eetlepel olie. Zet in een braadslee, strooi over elke portobello 1 eetlepel pijnboompitten en bak in 30 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur 4 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de sjalotten. Voeg de wijn, de peterselie en een derde van het basilicum toe. Warm 1 minuut door. Verdeel de pasta over 4 borden, leg de portobello's erop en bestrooi met de rest van het basilicum.
Portobello met papperdelle is een recept van Albert Heijn