Linzen met gegrilde zalm

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de linzen met 1 takje tijm en de laurierblaadjes in 25 minuten in ruim water beetgaar. Laat ze uitlekken en verwijder de laurierblaadjes en de tijm. Bestrijk de zalmfilets met de helft van de olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm 5 minuten. Keer halverwege. De zalm is nu nog rosé vanbinnen. Houd u niet van rosé, gril dan iets langer. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de sjalotjes in 2 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm en doe ze samen met de linzen in de pan. Warm alles nog even door en breng op smaak met de rodewijnazijn en peper en zout. Schep de linzen op een bord, leg de zalm en de citroen erop. Versier het bord met de decoratiesaus. Lekker met broccoli.

Linzen met gegrilde zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept