1 Kook de linzen met 1 takje tijm en de laurierblaadjes in 25 minuten in ruim water beetgaar. Laat ze uitlekken en verwijder de laurierblaadjes en de tijm. Bestrijk de zalmfilets met de helft van de olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm 5 minuten. Keer halverwege. De zalm is nu nog rosé vanbinnen. Houd u niet van rosé, gril dan iets langer. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de sjalotjes in 2 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm en doe ze samen met de linzen in de pan. Warm alles nog even door en breng op smaak met de rodewijnazijn en peper en zout. Schep de linzen op een bord, leg de zalm en de citroen erop. Versier het bord met de decoratiesaus. Lekker met broccoli.
Linzen met gegrilde zalm is een recept van Albert Heijn