1 Breng de zuurkool met het water aan de kook en laat 15 min. koken.
2 Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Halveer de champignons. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een grote pan en bak de ui, champignons, witte kool en de pruimen 10 min.
3 Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Snijd de knoflook grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 4 min. rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook.
4 Giet de zuurkool af en voeg toe aan het koolmengsel. Voeg ook het vlees toe aan het koolmengsel. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes en rookworst toe. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 uur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
Poolse stoofschotel (bigos) is een recept van Albert Heijn