1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook en kook het witlof 5 minuten. Schep de bevroren aardappelpuree in de ovenschaal en leg de gehalveerde witlofstronkjes erop. Meng het beschuitkruim met 1 el olie en wat peper en zout naar smaak en strooi dit over het witlof. Bak het gerecht 30 minuten in de oven. Wrijf de speklapjes in met peper en zout, snijd ze elk in 3 stukken en bestrooi ze met de bloem. Verhit in een braad- of hapjespan de rest van de olie en bak hierin de speklapjes aan beide kanten bruin. Schep de uiringen erbij en bak ze bruin. Schenk er 200 ml water en de ketjap manis bij, dek de pan af en stoof de speklapjes gaar in ca. 20 minuten. Keer ze af en toe. Schep op elk bord wat witlof met aardappelpuree, leg de speklapjes erbij en schenk de uienjus erover.
Speklapjes met witlof uit de oven is een recept van Albert Heijn