Chocolademuffins met rood fruit

12
10 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Schep 125 g van het gedroogde fruit erdoor en maak in het midden een kuiltje.
  • 2 Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Roer de melk en de gesmolten boter erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  • 3 Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes. Strooi de rest van het rode fruit erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Chocolademuffins met rood fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolademuffins
60 min-
Bekijk recept
Chocoladecake met bosvruchtensaus
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Pure-chocolademuffins met cognac
20 min Nagerecht
Bekijk recept