Gegrilde oesters

4
30 min
Snack
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag het ontbijtspek al roerend goudbruin en krokant. Schep het spek op een bord en laat het iets afkoelen. Roer in een kom de boter zacht en roer het bieslook, de spekjes en zout en peper erdoor.
  • 2 Verwarm de grill van de oven en strooi de helft van het zeezout op een bakblik. Maak de oesters open met behulp van een oestermes. Schenk het vocht uit de oesters, maak de oesters bij de sluitspier los en leg ze terug in de bolle kant van de schelp. Verwijder eventueel kleine stukjes schelp.
  • 3 Leg de oesters in het zout op de bakplaat. Verdeel de boter over de oesters. Plaats de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en gril de oesters 3 min. tot de boter goed heet is.
  • 4 Verdeel het resterende zeezout over 4 kleine bordjes, leg de oesters in het zout en serveer direct.

Gegrilde oesters is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept