1 Bak in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag het ontbijtspek al roerend goudbruin en krokant. Schep het spek op een bord en laat het iets afkoelen. Roer in een kom de boter zacht en roer het bieslook, de spekjes en zout en peper erdoor.
2 Verwarm de grill van de oven en strooi de helft van het zeezout op een bakblik. Maak de oesters open met behulp van een oestermes. Schenk het vocht uit de oesters, maak de oesters bij de sluitspier los en leg ze terug in de bolle kant van de schelp. Verwijder eventueel kleine stukjes schelp.
3 Leg de oesters in het zout op de bakplaat. Verdeel de boter over de oesters. Plaats de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en gril de oesters 3 min. tot de boter goed heet is.
4 Verdeel het resterende zeezout over 4 kleine bordjes, leg de oesters in het zout en serveer direct.