1 Breng in een pan de ui, het laurierblad, de peperkorrels en de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de melk 10 min. trekken. Zeef de melk boven een kannetje. Smelt de boter in een steelpan. Roer 50 g bloem in één keer door de boter en verwarm de bloem al roerend 1 minuut. Voeg de helft van de melk toe, breng de melk aan de kook en roer alles tot een gladde saus. Voeg nu de rest van de melk toe, breng opnieuw aan de kook en roer alles tot een gladde saus. Breng de ragout op smaak met zout en peper.
2 Hak 100 g van de garnalen heel fijn. Meng de fijngehakte garnalen, de 100 g hele garnalen en de peterselie door de ragout. Schep de ragout op een platte schaal en laat hem afkoelen en opstijven.
3 Strooi de rest van de bloem in een diep bord. Klop in een ander bord de eieren los met 1 el water. Strooi het paneermeel in een derde bord. Verdeel de ragout in 20 gelijke stukjes. Vorm van elk stukje een klein kroketje. Wentel de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door het paneermeel. Leg de kroketjes op een schaal en laat ze in de koelkast in minimaal 30 min. opstijven.
4 Verhit de olie of het vet in een frituurpan tot 175 °C. Frituur de kroketjes met 10 tegelijk in ca. 3 min. goudbruin.
Borrelkroketjes met garnalen is een recept van Albert Heijn