1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op de bakplaat. Schil 2 appels, rasp ze grof en meng ze met 1/2 tl citroensap. Verdeel de geraspte appel gelijkmatig over het deeg.
2 Schil de andere appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appelparten in dunne plakjes. Vermeng ze met de rest van het citroensap.
3 Leg de appelpartjes van buiten naar binnen overlappend op elkaar op de geraspte appel. Roer de suiker en kaneel door elkaar en bestrooi de taart met de suiker.
4 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
5 Roer in een steelpannetje op laag vuur de marmelade met 1 el water los. Strijk de marmelade met een kwastje over de nog warme taart. Strooi de pecannoten erover en laat de taart afkoelen.
Crunchy appel-notentaart is een recept van Albert Heijn