Shortbread

12
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop in een kom de boter met 50 g suiker in 5 min. licht en romig. Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat. Maak er een bal van.
  • 2 Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap met een doorsnede van ca. 20 cm. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd hem in 12 punten. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • 3 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het shortbread in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi de koek met de resterende suiker. Laat de koek op de bakplaat afkoelen. Breek het shortbread in punten en serveer ze op een schaal.

Shortbread is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Shortbread de luxe
2 uur-
Bekijk recept
Millionaire's shortbread
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes met room, fruit en noten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Almond Shortbread Biscuits
10-20 min -
Bekijk recept

Shortbread de luxe
2 uur-
Bekijk recept
Millionaire's shortbread
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes met room, fruit en noten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Almond Shortbread Biscuits
10-20 min -
Bekijk recept