Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook

6
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 125 °C. Wrijf de varkensfilet rondom in met zout en royaal peper. Verhit de boter in de braadpan en braad het vlees rondom bruin. Verdeel de tenen knoflook eromheen, voeg de tijm toe en bak alles 3 min. mee. Schenk de cider langs de rand van de pan erbij.
  • 2 Schil intussen de appels en boor het klokhuis eruit. Leg de appeltjes bij het vlees in de pan en lepel er wat van het stoofvocht over. Zet de pan op het rooster in het midden van de oven en braad het vlees in ca. 40 min. gaar.
  • 3 Schakel de oven uit. Leg het vlees en de appeltjes in een schaal en zet deze terug in de uitgeschakelde oven.
  • 4 Neem de knoflook uit de jus en knijp 5 tenen tussen duim en wijsvinger boven het braadvocht uit. Voeg 100 ml water toe, schraap de aanbaksels los en laat het geheel bruisend inkoken tot een lekkere jus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Snijd de varkensfilet in plakken en verdeel ze over 6 warme borden. Zet op elk bord een appeltje. Geef de jus erbij. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met cranberrysaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept