1 Verwarm de oven voor op 125 °C. Wrijf de varkensfilet rondom in met zout en royaal peper. Verhit de boter in de braadpan en braad het vlees rondom bruin. Verdeel de tenen knoflook eromheen, voeg de tijm toe en bak alles 3 min. mee. Schenk de cider langs de rand van de pan erbij.
2 Schil intussen de appels en boor het klokhuis eruit. Leg de appeltjes bij het vlees in de pan en lepel er wat van het stoofvocht over. Zet de pan op het rooster in het midden van de oven en braad het vlees in ca. 40 min. gaar.
3 Schakel de oven uit. Leg het vlees en de appeltjes in een schaal en zet deze terug in de uitgeschakelde oven.
4 Neem de knoflook uit de jus en knijp 5 tenen tussen duim en wijsvinger boven het braadvocht uit. Voeg 100 ml water toe, schraap de aanbaksels los en laat het geheel bruisend inkoken tot een lekkere jus. Breng op smaak met zout en peper.
5 Snijd de varkensfilet in plakken en verdeel ze over 6 warme borden. Zet op elk bord een appeltje. Geef de jus erbij. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook is een recept van Albert Heijn