1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout. Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels. Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
2 Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1 1/2 cm dik. Snijd het in 8 vierkantjes.
3 Leg de scones op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster iets uitdampen.
4 Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor. Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt. Serveer de scones met de jam en mascarpone.
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam is een recept van Albert Heijn