1 Doe de spekblokjes in een pan en bak op laag vuur in 30 min. uit. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Gooi het vet niet weg. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes en de blokjes winterpeen in ca. 5 min. beetgaar. Breng in een pan 250 ml water, de azijn, de kurkuma, de gembersiroop en de suiker aan de kook. Strooi de allesbinder al roerend hierbij. Laat binden en draai het vuur laag. Voeg de bloemkool, de winterpeen, de augurk en de zilveruitjes toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout. Verwarm de kapucijners volgens de aanwijzingen op het potje. Verwarm een pan en bak de spekjes nog even op. Smelt het spekvet. Serveer de kapucijners met de spekjes, het spekvet en piccalilly naar smaak. Lekker met groene kropsla en gebakken uienringen.
Kapucijners met zelfgemaakte piccalilly is een recept van Albert Heijn