Kapucijners met zelfgemaakte piccalilly

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de spekblokjes in een pan en bak op laag vuur in 30 min. uit. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Gooi het vet niet weg. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes en de blokjes winterpeen in ca. 5 min. beetgaar. Breng in een pan 250 ml water, de azijn, de kurkuma, de gembersiroop en de suiker aan de kook. Strooi de allesbinder al roerend hierbij. Laat binden en draai het vuur laag. Voeg de bloemkool, de winterpeen, de augurk en de zilveruitjes toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout. Verwarm de kapucijners volgens de aanwijzingen op het potje. Verwarm een pan en bak de spekjes nog even op. Smelt het spekvet. Serveer de kapucijners met de spekjes, het spekvet en piccalilly naar smaak. Lekker met groene kropsla en gebakken uienringen.

Kapucijners met zelfgemaakte piccalilly is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kapucijners met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer
30 min-
Bekijk recept