1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Knip het bakpapier zodat het in de breedte in de cakevorm past en aan weerszijde over de randen hangt. Vet de korte zijden, die niet met bakpapier bedekt zijn, in met boter. Klop met een mixer de eieren met de boter. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix door. Roer de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het beslag in twee gelijke helften.
2 Schil en rasp de winterpeen. Meng de geraspte winterpeen met de ene helft van het beslag. Druk het vocht uit de spinazie en meng dit met de andere helft van het beslag. Schep het wortelmengsel in de vorm en schep het spinaziemengsel erop. Bak de cake 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen.
3 Snijd de uiteinden los en haal met behulp van het bakpapier de cake uit de vorm. Snijd in plakken en serveer direct. Met een stukje vis of kipfilet maakt u van dit gerecht een complete maaltijd.
Spinazie-wortelcake is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)