Rundervink met zoete appeljus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knolselderij in plakken, schil de plakken en snijd ze in stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Kook de knolselderij en aardappelen in een pan water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de rundervinken op matig vuur in 18 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de rundervinken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het achterbleven bakvet. Voeg het appelsap toe en klop er met een garde het juspoeder door. Breng al roerend aan de kook en laat 1 min. koken en binden.
  • 3 Leg de rundervinken terug in de pan. Giet de knolselderij en aardappel af en stamp fijn met de pureestamper. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rundervinken, jus en puree over 4 borden. Lekker met appelcompote.

Rundervink met zoete appeljus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensrolletjes met spek, salie en appel
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worstjes met appeljus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met appeljus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met appelsorbet en cassisschuim
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Andijviestamppot met rundervink
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundervinkschotel met courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundervink met paprikajus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met kerriesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept