1 Snipper de ui en snijd de tomaten in parten. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het vlees kort rondom aan, haal uit de pan. Fruit de ui 5 min. in het achtergebleven braadvet. Doe het vlees, de tomaten, laurierblaadjes en 100 ml heet water erbij en draai het vuur laag. Laat met de deksel op de pan in minimaal 2 uur gaar en zacht worden. Keer het vlees regelmatig en schenk er heet water bij als de jus bijna verdampt.
2 Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Bereid de snijbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de uitgelekte witte bonen en de rest van de boter toe aan de snijbonen en warm goed door. Serveer de aardappelen en de bonen bij het vlees en schep de jus over de aardappelen. Verdeel over de borden.
Sukade met witte bonen en snijbonen is een recept van Albert Heijn