1 Bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op enige afstand van elkaar op het bakblik. Prik de helft van de plakjes met een vork op meerdere plaatsen in.
2 Klop de eidooier met 1 el water los en bestrijk de andere helft van de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Strooi de pijnboompitten erover en druk ze heel licht in het deeg.
3 Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de plakjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de plakjes deeg op een rooster afkoelen.
4 Meng in een kom het fruit met de rozen- of sinaasappellikeur.
5 Laat het fruit in een zeef uitlekken. Vang het vocht op. Klop de crème fraîche met de vanillesuiker luchtig. Klop het opgevangen vocht erdoor.
6 Houd een kwart van de crème fraîche achter en verdeel de rest gelijkmatig over de bladerdeegplakjes zonder pijnboompitten. Verdeel het fruit erover. Leg op elk taartje nog een lepeltje van de achtergehouden crème en leg de plakjes bladerdeeg met pijnboompitten erop.
Tompoezen met zomerfruit is een recept van Albert Heijn