Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote

4
1uurwachten-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bestrijk ze met 1 el olijfolie. Verhit de grillpan en gril de entrecotes ca. 3 min. aan één kant tot ze van de ribbels van de pan loslaten. Keer de entrecotes en bak de andere kant in 1 min. lichtbruin. De entrecotes moeten vanbinnen nog rosé zijn. Leg de entrecotes op een plank en laat ze afkoelen.
  • 2 Halveer het ei en wip de dooier eruit. Schep de uitgelekte tonijn in de keukenmachine. Voeg de eidooier, ansjovisfilets, kappertjes en resterende 2 el olijfolie toe. Pureer alles daarna tot een fijne saus. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdun de saus eventueel met een scheutje water.
  • 3 Snijd de afgekoelde entrecotes schuin in dunne plakken en leg ze op een schaal. Lepel de tonijnsaus erover. Dek de schaal af en laat de smaken in de koelkast in minimaal 1 uur intrekken.
  • 4 Garneer het gerecht eventueel met de rucola. Lekker met warm ciabattabrood en een salade met (kant-en-klare) pestodressing.

Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met camembert
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met rucolasalsa en gekarameliseerde tomaatjes
1u30 min
Bekijk recept
Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rozemarijntoast met vitello
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept