1 Schep het vruchtvlees uit de citroen en snijd de hele schil in dunne reepjes.
2 Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien met knoflook, citroenschillen, gemalen koriander en naar smaak peper ca. 15 min. op een zo laag mogelijk vuur tot de partjes ui zacht zijn.
3 Schep de tuinbonen, doperwten, sugarsnaps en 1/2 tl zout door de uien. Sprenkel 100 ml water over de groenten. Leg de deksel op de pan en stoof de groente in ca. 8 min. gaar. Meng de zalm met de peterselie. Leg de zalm op groenten. Stoof het gerecht zonder deksel nog 5 min., tot de zalm net gaar is.
4 Breng intussen in een pannetje 300 ml water met de olie aan de kook. Roer van het vuur af de couscous erdoor. Dek de pan af en laat de couscous 5 min. staan. Zet het pannetje met couscous op een laag vuur en laat de couscous al roerend weer warm worden. Schep de couscous in een wijde schaal en schep de zalm met groente en vocht in het midden van de couscous. Serveer direct.
Tajine met zalm en couscous is een recept van Albert Heijn