Gestoofde schouderkarbonades met sinaasappelsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen 1 sinaasappel schoon en schil de oranje schil met een scherp mes. Snijd de schillen in reepjes van 3 mm. Pers de sinaasappels uit. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 4 min. glazig. Schuif de ui aan de kant. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze 4 min. Keer halverwege. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng aan de kook. Voeg de schil, tijm en pruimen toe. Laat 25 min. met de deksel op de pan stoven. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Giet af, voeg de crème fraîche, boter en nootmuskaat toe en stamp tot puree met een pureestamper. Schep de karbonades uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de saus even inkoken. Serveer het vlees met de puree en de saus. Lekker met in boter gesmoorde reepjes witlof: laat de witlof 5 min. smoren en dek de laatste 2 min. af.

Gestoofde schouderkarbonades met sinaasappelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept