Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 2 Snijd de knoflook zeer fijn. Verwarm in een steelpan 5 el olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en warm ze op laag vuur 3 min. mee. Snijd ondertussen de olijven zeer klein. Doe de olijven en de kappertjes bij de tomaat en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit de grillpan. Dep de tonijnsteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril de steaks afhankelijk van de dikte in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep de saus erbij. Lekker met de witte-bonenpuree met venkel en tijm (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept