Schelvisfilet met saffraansaus

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schenk de visfond in een steelpan en laat tot iets meer dan de helft op laag vuur inkoken. Bestrooi de vis met peper en zout. Schenk 100 ml water en 100 ml witte wijn in een ovenschaal. Leg de ui en de vis erin, verdeel de boter erover en zet de schaal in de oven. Laat in 8 min. gaar worden. Kook ondertussen de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder met een scherp mesje de lichtgroene vliesjes om de boontjes. Voeg de resterende wijn, de saffraan en de slagroom toe aan de ingekookte visfond en laat tegen de kook aan trekken tot de vis uit de oven kan. Voeg 1 min. voor serveren de gedopte tuinboontjes aan de saus toe. Verdeel de vis over 4 borden en schenk de saus erbij. Lekker met aardappelgratin (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Schelvisfilet met saffraansaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtompouce met saffraansaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Kokos-ceviche van witvis
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fish & chips
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvispakketje met courgette
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept