1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
2 Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
3 Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.
Courgettetaartje in bladerdeeg is een recept van Albert Heijn