Ribeye met bearnaisesaus

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de ribeye uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout. Splits het ei. Meng in een kom de azijn met de dragon en de eidooier. Breng water aan de kook in een pan die net iets kleiner is dan de kom. Draai het vuur onder het water uit en zet de kom met het mengsel op de pan. Laat in een steelpan 100 g boter smelten. Klop met een garde druppelsgewijs de gesmolten boter door het eidooiermengsel tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een koekenpan de olie met de rest van de boter. Bak het vlees volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bijvoorbeeld met knolselderij-aardappelpuree met walnoot (bak 450 g).

Ribeye met bearnaisesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met aardappelgratins
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cajunsteak met maïs, aardappelbolletjes en sla
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept