1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bleekselderij in stukken van 6-8 cm. Bewaar het blad. Smelt de helft van de boter in een hapjespan en voeg de selderij en 75 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de selderij afgedekt 8-10 min. Schep het blad erdoor en breng op smaak met peper en zout.
2 Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Leg het vlees apart, houd warm onder een deksel.
3 Bak de uien in dezelfde pan 5 min. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 min. Roer beetje bij beetje de melk erdoor tot een gebonden saus ontstaat. Roer de crème fraîche erdoor. Voeg eventueel 2-3 el melk of water toe.
4 Serveer de karbonades met de saus erover. Geef de bleekselderij en de rijst erbij.
Karbonade met uiensaus is een recept van Albert Heijn