Kabeljauwhaasje met coquilles

8
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schenk de visfond en de wijn in een pan. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. op hoog vuur tot een derde inkoken. Dep de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Schep de bloem in een bord en wentel de kabeljauw erdoor. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauw 5 min. Keer halverwege. Verhit de grillpan. Bestrijk de sint-jakobsschelpen met de olie en gril ze in 3 min. gaar; keer halverwege. Voeg toe aan de kabeljauw en draai het vuur uit. Bedek met een deksel of aluminiumfolie. Breng de saus weer aan de kook en voeg de rest van de boter toe. Haal de pan van het vuur en klop met een garde tot een romige saus. Roer de bieslook erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de kabeljauw en de sint-jakobsschelpen over 8 borden en schenk de saus erover.

Kabeljauwhaasje met coquilles is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Coquilles met serranoham
Bekijk recept
Oosterse soep met coquille in 'n weckpotje
35 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde coquilles
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept