Ovenschotel met witlof en vis

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in kwarten. Kook ze 10 min. Snijd een smal plakje van de onderkant van de stronken witlof. Halveer het witlof in de lengte. Kook het witlof in ruim kokend water 5 min., laat in een vergiet uitlekken.
  • 2 Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout, snijd in gelijke stukken zodat je 2 stukken per persoon hebt. Wikkel om elk stuk kabeljauw een plakje ontbijtspek. Zet de ontbijtspek vast met prikkers.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes. Schep de aardappelen, het witlof en de vis in de braadslee om met de olie, de knoflook, de tijm en peper en zout naar smaak. Zet de schaal ca. 30 min. op een rooster onder in de oven. Verwijder de prikkers. Serveer het gerecht op de borden.

Ovenschotel met witlof en vis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept