Pittige mediterrane boerenkoolstamppot

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 3 dl water samen gaar in 15 min. Fruit in de olie de uisnippers glazig. Schep de paprika erbij en roerbak 3-4 min. Voeg de olijvenplakjes toe. Snijd de chorizo in 4 stukken en halveer deze overlangs. Verhit de grillpan en gril aan beide kanten 2-3 min., de worst krijgt dan een knapperig korstje. Giet de aardappelen en boerenkool af, vang het kookwater op. Stamp tot een grove puree. Schep het paprikamengsel en het uitgelopen vet van de worst erdoor. Voeg, als de stamppot te droog is, wat kookwater toe. Serveer de geroosterde chorizo erbij.

Pittige mediterrane boerenkoolstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept