1 Doe de worstjes in een pan met koud water en breng het water aan de kook. Neem, zodra het water kookt, de worstjes uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Kook de koolraap in het kookwater van de worstjes zacht en gaar in ca. 20 min. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Verhit 1/3 van de boter en braad hierin de worstjes rondom bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 min. voor het einde van de braadtijd de ui toe. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de paprika erdoor.
3 Stamp de aardappelen met de rest van de boter en de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Giet de koolraap af en schep de paprika-bieslooksaus erbij. Serveer de koolraap met de aardappelpuree en de worstjes.
Saucijsjes met koolraap in paprikasaus is een recept van Albert Heijn