Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Kook de boerenkool 15 min.
  • 3 Bak de spekblokjes uit, voeg de ui toe en bak deze goudbruin. Warm de oven voor op 180 °C. Giet de boerenkool af en schep de ui met de spekblokjes en het bakvet erdoor. Schep het geheel in de ovenschaal.
  • 4 Halveer de hotdogs en augurken in de lengte en leg ze om en om op de boerenkool. Stamp de aardappelen tot puree, roer de melk erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de aardappelpuree over de boerenkool en de hotdogs, strijk de puree glad en strooi de kaas erover. Zet de schaal 30 min. in de oven, tot de kaas goudbruin kleurt.

Boerenkoolschotel met hotdogs en augurken is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Croque met 3 gruyères
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Salamisandwiches met rode tapenade
5 min
Bekijk recept

Boerenkoolschotel met mosterd
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boerenkool
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolschotel met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolschotel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept