1 Meng het gehakt met het zakje kruidenmix en de helft van de knoflook en vorm hier 8 platte burgertjes van. Zet deze 10 min. afgedekt in de koelkast. Doe de aardappelen in een ruime pan, voeg de boerenkool en 400 ml water toe en kook het geheel gaar in de tijd die voor de aardappelen is aangegeven. Verhit ondertussen 1 1/2 el olie in een wok of braadpan en fruit de champignonroerbakmix en de rest van de knoflook 3 min. Kwast de gehaktburgers dun in met de rest van de olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten mooi bruin en gaar in 4 min. per kant. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang het kookvocht op. Stamp tot een grove puree. Schep het champignonmengsel erdoor en voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is. Serveer de gehaktburgers bij de stamppot boerenkool.
Boerenkool met gehaktburgers is een recept van Albert Heijn