Kip uit de braadzak met koolrabipuree

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kippenpoten en de uien in de braadzak uit het zakje braadstomen, voeg de kruidenmix toe en sluit de zak met het bijgeleverde clipje, zorg ervoor dat er ruimte in de zak zit. Schud de zak voorzichtig, zodat de kruidenmix zich verdeelt. Leg de zak in de ovenschaal en zet de schaal op het rooster onder in de oven. Braad de kippenpoten en uien gaar in 1 uur. Snijd ondertussen de koolrabi's in plakken, schil deze en snijd ze in kleine blokjes. Doe de koolrabi en de aardappelen in een pan met water en kook ze gaar in 25 min. Giet af, voeg de boter en de melk toe en breng het geheel aan de kook. Stamp de koolrabi en aardappelen tot puree, schep de peterselie erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de kip met uien en braadvocht op 4 borden en serveer met de koolrabipuree.

Kip uit de braadzak met koolrabipuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde varkensfilet met aardappel-koolrabipuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept