1 Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de makreelfilets af en vang de olie op. Vet de ovenschaal dun in met wat van deze olie. Verhit de rest van de olie en roerbak de Italiaanse roerbakmix 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng alles op smaak met peper en zout. Laat de farfalle uitlekken en schep deze bij de roerbakmix. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Schep de helft van de bechamelsaus door het gerecht en schep dit in de ovenschaal. Haal de makreelfilets los met een vork en leg ze op de farfalle met groente. Schep de rest van de bechamelsaus over het gerecht. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin worden.
Pastaschotel met gerookte makreel is een recept van Albert Heijn