Preitaart met geitenkaas

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de uien in halve ringen en de bieten in halve plakjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven.
  • 2 Was de prei en snijd in dikke schuine ringen en kook 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper. Bak de taart ca. 25 min. in de oven. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd de sjalot fijn en maak een salade van de bietjes, sjalot en yoghurtdressing.

Preitaart met geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paddenstoelen-preitaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaart met walnoten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaart met morbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Winterpreitaart met spekblokjes
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept