Kerriekip in kokosmelk

4
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringetjes en bewaar het groen. Pureer met de staafmixer driekwart van de bosuiringetjes met de olie en het kerriepoeder. Bak de puree in een droge pan 10 min. op laag vuur, laat het niet te veel kleuren.
  • 2 Snijd de kipfilet in stukjes. Voeg de kip toe en roer alles om. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes, roer deze door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in parten. Serveer de kip met de rijst en bestrooi met de overgebleven bosuiringetjes. Geef de tomaatparten erbij en schep daar het yoghurtmengsel over.

Kerriekip in kokosmelk is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Kerriekip met gemarineerde ui
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriekip met oosterse wokgroenten en noedels
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kerriekip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerriekip met rijst en cashewnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept