De geraspte tayer vermengen met de piccalilly of met het Sinaasappelsap. De kip in stukken snijden en goed wassen. De kip met zout, zwarte peper, nootmuskaat en ketchup marineren en minstens een half uur laten staan. De olie heet maken, de helft van de boter hierbij doen en bij gedeelten de stukken kip en het ontzouten masterbeef bakken. Als alle vlees gebakken is de stukken kip en masterbeef uit de pan halen en indien nodig (als er bijv. gebrande stukjes op de bodem van de pan zijn blijven kleven) de olie uit de pan halen en zeven. De pan wassen en afdrogen, het vet en de rest van de boter er weer bij doen en hierin de stukjes ui en tomaat fruiten. De stukken kip en masterbeef weer erbij doen evenals 1 liter water, de verse peper en de soepgroente. Dit geheel 10 minuten laten stoven en indien nodig nog wat tomatenketchup toevoegen. Nu zoveel jus door de tayer roeren dat het een slap geheel wordt. De tayer met de jus afproeven en eventueel naar smaak nog wat piccalilly, zwarte peper, suiker en zout toevoegen. Voor het bakken van pom is een vuurvaste schaal of geemailleerde bakplaat aan te bevelen. Het bakblik of de schaal beboteren, tot de helft vullen met de tayer, de stukken vlees hierop rangschikken en weer bedekken met tayer. Het laatste restje jus hierover gieten en in een voorverwarmde oven op stand 5-6 /-1 1/2 uur bakken. Met een vork in het midden van de pom steken om te kijken of de pom gaar is.