Kirmizi Mercimekli Tavuk Corbasi

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kipfilets in dobbelsteentjes snijden. De olijfolie in een pan verhitten en de stukjes kip daarin rondom dichtschroeien. Het teentje knoflook en de ui pellen, fijnhakken, aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De paprika van zaden en zaadlijsten ontdoen, onder koud stromend water afspoelen, droogdeppen en in blokjes snijden, en samen met de fijngehakte Spaanse peper (eveneens van zaden en zaadlijsten ontdaan) aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De linzen onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan het vlees toevoegen. De bloem erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep aan de kook brengen en kruiden met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Het takje tijm en het laurierblad in de soep doen. De linzen op een matig vuur in 40 tot 50 minuten gaar laten worden. Het witbrood in kleine blokjes snijden en in de olijfolie goudgeel bakken. Wanneer de kooktijd om is, de soep nogmaals kruiden, bestrooien met kaas en blokjes brood en goed heet serveren.

Kirmizi Mercimekli Tavuk Corbasi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Balek Corbasi
20-30 min -
Bekijk recept
Anadolu Mantar Corbasi
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Domates Sogan Corbasi
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Domates Sogan Corbasi
0-10 min -
Bekijk recept

Turkije: Bulgur Pilavi
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Turkije: Cig Kofte
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Turkije: Manti
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept