1 Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook en winterpeen fijn. Bestuif de kip met de bloem en bestrooi met peper en zout.
2 Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees 10 min. op middelhoog vuur rondom aan. Voeg de bleekselderij, winterpeen, ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep alles in de braadslee of ovenschaal.
3 Schenk de wijn in de braadpan waarin de kip is gebraden en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet en de laurierblaadjes toe en verwarm tot het bouillontablet is opgelost. Schenk het mengsel bij de kip en de groenten en schep om.
4 Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 1 uur in de oven. Schep af en toe om. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de kip vlak voor het serveren met de selderij.