1 Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Neem uit de pan. Bak de chorizo in hetzelfde bakvet uit op laag vuur. Voeg de helft van de ui toe en fruit 1 min.
2 Schenk 100 ml koud water in de pan en voeg de gehaktballetjes toe. Braad ze met de deksel schuin op de pan op laag vuur in 20 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bevroren aardappelpartjes in 8-10 min. goudbruin.
4 Snijd de avocado in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en de schil, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe deze in een schaal. Meng met de tomaten, de azijn, de rest van de ui en de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes en de tomatensalade over 4 borden. Serveer met de gehaktballetjes.
Runderballetjes met tomatensalade is een recept van Albert Heijn