DE BIJGERECHTEN: Het is niet noodzakelijk al deze bijgerechten te serveren. Maak zonodig een keuze. Andere bijgerechten zijn ook mogelijk; je kunt naar eigen smaak uitbreiden. ~Mini-frietjes: schil aardappelen, was ze en rasp ze met een grove rasp. Frituur ze in heet vet. Laat ze uitlekken op vetvrij of keukenpapier. Opgelet: Geraspte aardappel kan veel water bevatten met daarin aardappelzetmeel. Het laat niet alleen het frituurvet spatten of overkoken (brandgevaar!) maar verpest ook het vet. Laat de geraspte aardappel daarom uitlekken of beter nog, droog het in een sla centrifuge (theedoek erin, anders kruipt de helft door de gaatjes heen) of in een schone doek. ~Droog gebakken uien: koop deze kant en klaar; het is erg lastig om ze zelf zo droog te krijgen. ~Gebakken blokjes kippenborst: verwijder vel, vet en botten van de kippenborst uit de soep en snijd het vlees in dobbelsteentjes van 1 a 2 cm en frituur ze. Pas op: dit kan hevig en onverwacht spatten. ~Peper (uiteraard): wrijf een stukje ui en een heet pepertje (adyuma, madame janet of rawit) in een vijzel fijn. Voeg sojasaus toe, een beetje zoete ketjap, suiker (evt. goela djawa) en een beetje water en breng het aan de kook. ~Tauge: deze een minuut in kokend water doen en afgieten.